dinsdag 8 juli 2014

Wie zijn wij?


Wij zijn een groep vrijwilligers die onder leiding van boswachterij Lage Vuursche van Staatsbosbeheer, landschapsonderhoud doet in en rond de bossen van Baarn. Dit gebied strekt zich globaal uit van Kasteel Groeneveld in Baarn, Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche tot de Koningslaan tegenover Paleis Soestdijk. 
Door de jarenlange ervaring zijn we behoorlijk zelfstandig, maar voeren de opdrachten uit die boswachter Peter voor ons voorbereid.

Elk jaar van Pasen tot eind oktober zijn wij óm het andere weekend van vrijdag vanaf 14.00 uur tot zondagmiddag (kamperend) te vinden op een prachtig terreintje in het bos langs de spoorbaan Baarn – Hilversum. 
Op zaterdag drinken we om 9 uur gezamenlijk koffie alvorens we aan de slag gaan met de klus die voor ons bedacht is. De boswachter komt soms al tijdens de koffie aangeschoven of bezoekt ons in de loop van de ochtend op de plek waar we aan het werk zijn.
We werken dan tot twaalf uur en ’s middags van half twee tot vier uur. (Het is geen verplichting om alle weekenden aanwezig te zijn). Als het weer het toelaat, stoken we op zaterdagavond een gezellig kampvuur. 

Dat dit een geweldige ervaring is, blijkt uit het feit dat een aantal deelnemers dit al ruim 40 jaar doet. Eerst als jong gezin met kleine kinderen en nu als “(bijna)-bejaarden”. Een aantal van die kinderen is vrijwilliger gebleven toen zij zelf een gezin gingen stichten of kwamen jaren later weer terug.

Op de pagina “Projecten” kun je zien wat voor soort werkzaamheden wij de afgelopen jaren hebben verricht. Als je zelf eens een keer wil komen ervaren waarom deze weekenden voor ons een soort passie zijn, dan ben je van harte welkom! Het is wel belangrijk om te weten dat er naast een kraan in het bos geen verdere kampeervoorzieningen zijn. Behalve de kraan hebben we eventueel een toilettent die opgezet kan worden. In deze tent zit een gat in de grond en een berg zand met een schep ernaast. Als je dus van een weekendje basic kamperen houdt, dan ben je bij ons aan het goede adres!

In de menubalk onder de kop "Belangstelling?" hebben we een paar mogelijkheden voor dit vrijwilligerswerk op een rijtje gezet. Als je interesse hebt, stuur dan een e‑mail naar Ewald en Sabine Hermsen: e.hermsen2@chello.nl. Wie weet word je dan net als wij besmet met het “Landgoedkampvirus”!

Instructies van boswachter

Vijveronderhoud

Het kampeerterrein